Yoast SEO Ayarları Search Appearance Genel Başlık Başlık Ayracı ve Ana Sayfa Ayarları

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Search Appearance – Yoast SEO
Genel
Yoast SEO Ayarları Search Appearance Genel Başlık Başlık Ayracı ve Ana Sayfa Ayarları

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Genel Başlık Başlık Ayracı ve Ana Sayfa Ayarları
#Başlık Ayırıcı: Bu tamamı ile görsel bir özelliktir. SEO açısından fonksiyonel olarak hiç bir işlevi yoktur. Başlık ayıracı genellikle yazı başlığından hemen sonra otomatik olarak SEO başlıklarınıza eklenen bir şekildir.

Burada seçeceğiniz başlık ayıracı, görsel olarak potansiyel ziyaretçilerinize arama sonuçları arasında algıda seçicilik yaratmaya yöneliktir. Bu yüzden aslında oldukça önemli bir detaydır. Aşağıdaki resim buna bir örnektir.

Wordpress Yoast SEO Başlık Ayracı Belirleme

WordPress Yoast SEO Başlık Ayracı Belirleme
#Ana Sayfa: Bu kısma sitenizin ana sayfası google sonuçlarında nasıl çıksın istiyorsanız, o şekilde bilgiler giriyorsunuz. Burada SEO başlığından kasıt, arama motorları sonuçlarında çıkacak başlıktır.

#Meta Açıklaması: Meta açıklaması ise yine arama motorları sonuçlarında SEO Başlığının hemen altında çıkacak olan kısa açıklama kısmıdır.

Üstteki resimde ben örnek olması açısından kendi blogumun SEO başlığını ve Meta açıklamasını gösterdim. Buraya girdiğim bu bilgiler de ana sayfam için google sonuçlarına aynen şu şekilde yansıdı;

Wordpress Yoast SEO - Ana Sayfa SEO Başlığı

WordPress Yoast SEO – Ana Sayfa SEO Başlığı
Ana sayfanız veya herhangi bir sayfanız için SEO başlığı belirlerken 50 ila 70 karakter sınırını geçmemeye dikkat edin.

Google sadece gösterimi 70 karaktere kadar yapar. 70 Karakteri geçtiğinizde ise SEO başlığınızın sonunda, karakter sınırının aşıldığı noktada … (3 nokta) işareti olur.

Meta açıklaması için ise bu karakter sınırı 155’tir. Yine hem ana sayfanız, hem de tüm yazı/sayfa vs. türü içerikleriniz için meta açıklaması girerken 155 karakteri geçmeyin.

#Knowledge Graph: Google’da çok bilindik bir isim veya firma arattığınızda aratma sonuçlarının sağ kısmında arattığınız kişi veya firmaya dair detaylı bir bilgi serisinin olduğu bir tablo görmüşsünüzdür mutlaka.

İşte, bu oluşumlar google’ın Knowledge Graph özelliğinden geliyor. Tabi ki Yoast SEO eklenti ayarlarında da sitemizin knowledge graph’ına etki etmemizi sağlayacak ayarları yapabileceğimiz bir bölüm var.

Yoast SEO Knowledge Grap Örneği

Yoast SEO Knowledge Grap Örneği
Bunu da Admin Paneli >> SEO >> Search Appearance >> Genel Sekmesi atlında bulunan Knowledge Graph kısmından yapıyoruz.

Ancak ayarlayabildiğimiz özellikler firma ismi, logo veya kişi isminden öte değil ki bunları ayarlasak bile, google’da site ismimiz veya kişisel ismimiz aratıldığında knowledge graph kısmında bu bilgilerin çıkması bizim yapabileceğimiz bir şey değil.

Bu tamamen google’ın belirlediği bir şey. Burada yer almak için google’ın resmi bir şekilde açıkladığı kesin kriterler veya şartlar yok. Bilinirliğiniz ve popülerliğiniz ne kadar fazla olursa, knowledge graph bilginizin google sonuçlarında çıkma olasılığı da o kadar yüksek olacaktır.

Yine de bu bilgileri en başta doldurmakta fayda var;

Firma ya da Kişi: Buradan firma ya da kişi seçeneğini seçip, seçimi yaptıktan sonra hemen altında çıkan alanda yer alan bilgileri doldurun.

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Genel Knowledge Graph

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Genel Knowledge Graph
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst