Yoast SEO Ayarları Search Appearance Content Types Yazıları

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Yazı Tipleri / Content Types
Yoast SEO Ayarları Search Appearance Content Types Yazıları

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Content Types Yazılar
Yazılar:
#Show Yazılar in Search Results: Eğer yazılarınızın google sonuçlarında yer almasını istiyorsanız bu kısmı Yes olarak işaretleyin.

#Kod Parçacığı Önizleme Tarihi:Bu özellik arama motorları sonuçlarında yazınızın SEO başlığının ve linkinin hemen altına, yazı meta açıklamanızın hemen önüne yazı yayımlanma tarihi ekler.

Bu kısmı Göster olarak işaretlemenizi tavsiye ederim. Yazılarınızın ne kadar güncel olduğunu google sonuçlarında göstermeniz potansiyel ziyaretçinin tıklama eğilimine pozitif etki edecektir.

#Yoast SEO Meta Kutusu: Bu özelliği de mutlaka Göster olarak işaretleyin. Bu özelliği göster olarak işaretlediğinizde, yani aktif ettiğinizde Yoast SEO her yazınızın admin panelinde yazı editörünün hemen altına Yoast SEO meta kutusu eklemesini sağlar.

Bu Yoast SEO meta kutusu da spesifik olarak yazı bazlı SEO ayarları yapmanıza olanak sağlar. ( Her yazı için ayrı ayrı SEO başlığı, Meta Açıklaması girmek vs. )

#SEO Başlığı: Varsayılan olarak bu şablon Başlık – Page – Separator – Site Title şeklinde gelir.

Bu bir Yoast SEO kısa kod kullanım şablonudur. Bu kısa kodlar ile aslında siz yazılarınız için genel bir SEO başlık taslağı oluşturmuş olursunuz. Yani yazılarınız için otomatik bir SEO başlık sablonu oluşturursunuz.

Mesela ben bu yazım için yazı başlığımı yazı editörümden “WordPress Yoast SEO Ayarları ve Kurulumu | FULL Rehber” olarak koydum.

Yoast SEO Ayarları Yazı Başlığım

Yoast SEO Ayarları Yazı Başlığım
Eğer ben bu yazım için bu yazı editörümün altında bulunan Yoast SEO meta kutusu bölümünden yazı başlığımdan bağımsız olarak farklı bir SEO Başlığı belirlemezsem,

Yoast SEO benim Admin Paneli >> SEO >> Search Appearance >> Content Types >> Yazılar >> SEO Başlığı kısmında yazılarım için ayarladığım otomatik başlık şablounu ne ise, bu yazım için de otomatik olarak o şablonu uygular ve bu yazımın SEO başlığını otomatik olarak o şekilde belirler.

Yani benim yazılar için SEO ayarlarından set ettiğim şablon: Başlık – Page – Separator – Site Title şeklindeyse, Yoast SEO bu yazımın SEO başlığını

Başlık:
Yazı başlığı ne ise o, (+)
Page: Kaçıncı sayfa ise o ( tek sayfadan oluşuyorsa herhangi bir ifade yer almaz ) (+)
Separator: Admin Paneli >> SEO >> Search Appearance >> Genel >> Başlık Ayıracı kısmında belirlediğim sembol ne ise o. (+)
Site Title:
Admin Paneli >> Ayarlar >> Genel >> Site Başlığı ne ise o.

Şeklinde bir kombinasyon getirerek otomatik olarak oluşturur ve google sonuçlarında da aynen şu şekilde görünür;

Yoast SEO Ayarları Yazısı Google Gösterimi

Yoast SEO Ayarları Yazısı Google Gösterimi
Bu varsayılan olarak gelen şablon ayarı olukça kullanışlıdır. Eğer farklı bir şablon kurgulamak isterseniz, yazımın devamında anlattığım Yoast SEO kısa kodlar ile yazı SEO başlıklarınız için farklı bir şablon yapısı kurgulayabilirsiniz.

#Meta Açıklaması: Meta açıklama kısmı içeriklerinizin google arama sonuçlarında SEO başlığı kısmının hemen altında yer alan açıklama kısmıdır. ( Alttaki resimde olduğu gibi )

Wordpress Yoast SEO Meta Açıklaması Nedir

WordPress Yoast SEO Meta Açıklaması Nedir
Yazılarınız için meta açıklama kısımlarını nereden ve nasıl belirleyeceğinizi yazının devamın da bulabilirsiniz.

Ancak eğer bu kısımda siz Meta Açıklama Şablonu kısmına bir açıklama ve kısa kod kullanımı ile şablon girerseniz, google sonuçlarında yer alan tüm yazılarınız için bu açıklama kısmı aynı olacaktır.

Dolayısı ile her bir yazı diğerinden farklı olacağı için bu kısmı boş bırakmanız gerekmetedir.

Böylelikle eklenti yazılarınız için belirlemesi gerektiği meta açıklama kısmını buradan değil de, yazı düzenleme ekranın en altında bulunan SEO kutusunda belirttiğiniz meta açıklama kısmından alır.

Ya da SEO kutusu kısmında da herhangi bir açıklama belirtmezseniz, o zaman da eklenti meta açıklaması olarak yazınızın ilk başlangıç cümlesini seçer ya da ziyaretçinin yaptığı aratmada kullandığı kelimeler yazınızın neresinde yer alıyorsa, yer aldığı cümle öbeğini seçer.

Bu kısımı eğer çok net anlayamadıysanız, boş bırakarak devam edin. Yazının devamında ne demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınız zaten.

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Content Types Sayfalar

Yoast SEO Ayarları Search Appearance Content Types Sayfalar
Sayfalar:
Sayfalar kısmıda tamamı ile yukarıda yazılar için anlattığım mantık ile aynı mantık. Burda bu sefer yazılarınız için değil de, sayfalarınız için SEO genel ayarlarını yapıyorsunuz.

Yazılardan farklı olarak bir tek sayfalar için kod parçacığı ön izlenmesideki tarih kısmını Gizle yapabilirsiniz. Çünkü iletişim / reklam vs gibi sayfalar hep sabit kalacağı için yayımlandığı tarihlerin arama sonuçlarında yer almasına gerek yok.

Mesela benim iletişim sayfam 2014 yılında oluşturulmuş. Eğer ben bu sayfamın yayım tarihini google sonuçlarıda gösterirsem, potansiyel ziyaretçi gözünde sitem için eskide kalmış imajı yaratmış olurum. Bu da hiç isteyeceğim bir şey değil.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst