Hazır Scriptlerde Veritabanı Bağlantıs

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Genel anlamda ayar dosyasında bu bilgiler değişken olarak tutulur. Örnek veritabanı ayar dosyasındaki değişkenler şu şekildedir.

Kod:

$hostname = “localhost”;

$dbuser = “root”;

$dbpass = “pwd”;

$dbname = “db”;

hazır script kurulum


Çoğu sistemde bu şablon kullanılmaktadır. Size düşen vazife, bu detayları ayar dosyanızda arayıp bularak, kendinize göre düzenlemenizdir.

Yazının en başında temel programlama bilginizin olması icap ettiğini söylemiştik ancak, burada veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifresi üzerinde çıkmaza giren arkadaşlar olabilir. Şayet bu detayları iyi mi sağlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz ve programlama bilginiz burada hiç bir işe yaramayacaktır. şimdi yapmanız ihtiyaç duyulan ise cpanel ve phpmyadmin kullanımına bir gözatmak olacaktır. Yepyeni veritabanı nasıl oluşturulur, veritabanına şifre iyi mi konur, veritabanı kullanıcı adı / şifre atamaları nasıl yapılır, elinizdeki veritabanı sisteme iyi mi entegre edilir? Bu gibi sorularınızın cevabını maalesef ki bu yazıda bulamayacaksınız. Bu nedenle üzgünüm, fırsat bulabilirsem bu sorularınıza yanıt vermek için bir kez daha klavye başına geçebilirim.



Dosya Düzenlemesi Sonlandı, Kullanalım Artık Şu Hazır Scripti

Php Scriptler, Hazır Script Kurulumu
Script kurulumu, genellikle bir kurulum dosyası desteği ile yapılır. Bu dosya çoğu zaman install.Php, setup.Php gibi isimler alır. çoğu zaman install klasörü altında bu dosyayı bulabilirsiniz. Şayet yukarıda belirttiğim veritabanı bağlantı ayarlarını doğru halde yapmış olduysanız, kurulum dosyanızın adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Arkasından hazır scriptin size söylediği birkaç şeyi yapmak zorundasınızdır. örnek vermek gerekirse; vbulletin sistemi, kurulum tamamlandıktan sonra sizden install klasöründeki install.Php isminde dosyanın silinmesini söyleyecektir. Şayet bunu yapmazsanız, yönetici paneline giriş sağlayamazsınız. Diğer scriptler bu halde uyarı vermeyebilir ancak, kurulum dosyası sistem kurulduktan sonrasında bir işe yaramayacağından dolayı, eminğiniz açısından silinmesi yararlı olacaktır.php script

Hazır scriptler bir çok yerde olabilir dosyaları lütfen tarayalım

Bu adımlarınızı da bitirdikden sonrasında, sisteminiz kurulmuş anlamına gelir. İdareci panelinize giderek sitenizi yönetmeye, içeriklerinizi eklemeye başlayabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst