Hazır Script Kurulumda Dikkat Edilmesi Gerekenle

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Yazılım Programlama bilgisi çok zayıf olan veya hiç olmayan arkadaşlar, bu sistemlerin kurulumu sırasında epey zorlanırlar. Niçin programlama bilgisi? Yazılım çünkü genel hazır sistemlerde, hatta birçoğunda, ayar dosyası üzerinde değişiklik yapılması gerekebilir. Bu değişiklikleri yapmak için, en azından programlama dilinin en temel bilgilerini bilmek gerekir. Gerçi artık günümüzde bu sistemlerin kurulumunu özetleyen bir oldukça döküman internette mevcut, bu dökümanlardan yararlanarak kolayca kurulum yapabiliyorsunuz. Ama yeniden söylediğim benzer biçimde, piyasada o kadar yaygın olmayan bir sistem ile karşılaşabilirsiniz. Benzeri durumda script kurulumu aşamasında başınızın çaresine bakmanız gerekecektir.



Hazır script dosyalarında, kesinlikle veritabanı bağlantısı yapan bir dosya vardır. Vbulletin sisteminde bu dosyanın adı config.Php, wordpress’de wp-config-sample.Php ( sonradan wp-config.Php olarak değiştirilir. ), mydesign haber sistemi’nde inc_ayarlar.Asp’dir. Bunlar hazır sistemlerden birkaçının ayar dosyasının ismidir. Çoğu zaman bu dosya config.Php, settings.Php, db_connect.Php gibi adlar alır. Settings, includes benzer biçimde adlar alan klasörler altında veya kök dizinde bu dosyayı bulabilirsiniz. Temel ingilizce bilginiz var ise, bu dosyayı bulmakta da pek zorlanmayacaksınız.



Dosya üzerinde değişim yapmamız gerekecek demiştik. Dosya üzerinde genel olarak 4 tane malumat değişikliğe uğramaktadır. Bunlar; host adı (hostname), veritabanı adı (db name), veritabanı kullanıcı adı (db username) ve veritabanı şifresi (db password) ‘dir. Bu bilgilerin ingilizce makalelerinde de verdim ki, ayar dosyanızın arasında bulmanız zor olmasın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst