Content Locker Pro / Beğen Butonları ile İçerik Kilitleme

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Sosyal Medya Paylaşımı ile WordPress İçerik Kilitleme

Beğen Butonu ile WordPress İçerik Kilitleme




Sosyal paylaşım butonları ile wordpress yazı kilitleme işlemi yapmak istiyorsanız, kesinlikle en iyi eklenti seçeneği olacaktır.

Benim de kendi blogumda, yazımda aktif olarak sosyal paylaşım oranımı arttırmak amaçlı kullandığım bir eklentidir kendisi.

Sosyal paylaşım butonları ile wordpress içerik kilitleme işlevi sağlayan bu ekletinin tüm özellikleri ise şu şekilde;

1- En önemli özelliği SEO dostu olmasıdır. Yani beğen butonu arkasına gizlediğiniz içeriği ziyaretçinizden saklarken, arama motorlarına açık hale getirebiliyorsunuz. Böylece içeriğinizin indexlenmesinde hiç bir problem olmuyor.

2- En önemli diğer bir özelliği ise oldukça hafif bir kodlamaya sahiptir. Yani sitenizi hız ve performans yönünden kesinlikle olumsuz etkilemeyecektir.

3- İçerik kilitleme özelliğini sitenizin istediğiniz noktasında kullanabiliyorsunuz. İster tüm yazıyı kilitler, isterseniz yazının bir kısmını gösterir geri kalanını kilitler, isterseniz de yazını sadece küçük bir kısmını kilitler geri kalanını gösterirsiniz. Bunu sağlayanda bu ekletide worpdress sayfa kilitleme işlemi kısa kod ile yapılıyor oluşundan.

Örnek Kullanım: [sociallocker id="123"]buraya kilitlemek istediğiniz içerik geliyor. (ister video, ister indirme linki, ister dosya, ister link, isterseniz de pdf dosyası)[/sociallocker]

4- Tek bir sosyal medya platformu ile de wordpress içerik kitleme özelliği mevcut. Yani içeriği açmak için sadece facebook paylaşımı yaptırma, sadece tweet attırma ya da sadece google+ paylaşımı yaptırma gibi.

5- Sosyal medya platformları olarak bünyesinde facebook, twitter, yotube, google+ ve linkedin barındırmakta.

7- Kilidi açmak için abone olmaya zorlama: Yani bu özellik ile ziyaretçiyi yazıyı görmek için sitenizin e-mail abonelik sistemine abone olmak durumunda bırakabiliyorsunuz. Eklenti, mailchimp, mailerlite, aweber, get response gibi bir çok mail servisi ile entegreli çalışıyor.

Tabii e-mail abonesi toplamak için illa ki eklentiyi bu mail servislerinden birisine entegre etmeniz de gerekmiyor. Topladığı mail abone listesini yönetim panelinde size liste şeklinde de sıralayabiliyor ve siz isterseniz burada bu listeyi dışa aktarabiliyorsunuz.

8- Ayrıca bu wordpress yazı kilitleme ekranını üye girişi yapmış kişiler için kaldıra da biliyorsunuz. Kilit ekranı sadece üye girişi yapmayanlara da görünebiliyor.

9- Dilerseniz de wordpress içerik kilitleme işlemini sadece desktop’a özel yapabiliyor, mobil girişler için etkisiz halde bırakabiliyorsunuz.

10- En sevdiğim özelliklerinden bir diğeri de, wordpress sayfa kilitleme işlemini bu eklenti ile belirli bir saniyeden sonra aktif hale getirebiliyor oluşunuz. Yani ziyaretçi sayfayı ziyaret etikten 20 saniye sonra – 30 saniye sonra kilit kısmını aktif hale getir gibi.

11- Ya da tam tersi mantıkta ziyaretçi sayfayı ziyaret ettiğinde gelen kilit ekranı sizin belirlediğiniz saniye aralığında otomatik, kendiliğinden de kalkabiliyor.

12- Eğer ben ziyaretçierlimi paylaşım yapmaya böyle bir yöntem ile zorlama istemiyorum, bunun yanında bir seçenek daha sunmak istiyorum diyorsanız da, kilit ekranınına bir de kapatma işareti koyabiliyorsunuz. Yani paylaşım yapmak istemeyenler de kilit ekranını çarpı tuşuna basıp, kilidi kaldıra da biliyor.

13- Beğen butonları ile kilitlediğiniz içerik, kilit ekranının arkasından sizin tercihinize göre ister buzlu, ister şeffaf, isterseniz de tercihinize göre bulanık olarak görülebiliyor. Yani kilit ekranının arkaplanını da yine özelleştirebiliyorsunuz.

14- Toplamda 16 farklı beğen butonu ile içerik kilitleme tasarımı mevcuttur, her türlü tema ile sorunusz çalışır, hiç bir kod çakışması yaşanmaz. Mobil uyumludur.

15- Ayrıca gelişmiş bir istatistik rapor bölümü de var eklentinin .Yani wordpress içerik kilitleme sistemini uyguladığınız yazılardan, hangisinden ne kadarlık bir paylaşım aldığınızı da görebiliyorsunuz.

16- Ajax load özelliği ile de wordpress sayfa kilitleme işlemi aşamalı olarak yapılıyor. Yani kilitleme ekranı sayfa ile bilrikte geliyor ancak kilitleme kısmında çıkacak olan paylaşım butonları sayfa dolumu yapıldıktan sonra geliyor, bu da sayfa açılış hızına neredeyse hiç etki etmiyor.

17- Paylaşım butonları için istediğiniz dili seçebiliyorsunuz. Türkçe’de dahil.

18- Wordpress yazı kilitleme ekranında ayrıca şartlar ve politikalar kısmını da eklenti üzerinden gösterebiliyorsunuz.

19- Eklentinin şahsi olarak en çok sevdiğim özelliği ise, ziyaretçiye içeriğini kitlediğiniz yazınızda bulunan kilit açma butonları ile farklı bir içeriğinizi paylaştırabiliyorsunuz.

Bu özelliklere ek olarak;

Content Locker Pro wordpress içerik kilitleme işlemini 3 farklı şekilde yapıyor;

1- Kilidi açmak için sosyal medyada paylaşım zorunluluğu: Yani ziyaretçi içeriği görmek için mutlaka sosyal medyada paylaşım yapmak durumunda.

Sosyal Paylaşım Butonları ile WordPress Yazı Kilitleme

Sosyal Paylaşım Butonları ile WordPress İçerik Kilitleme
2- Kilidi açmak için beğenme zorunluluğu: Yani ziyaretçi içeriği görmek için mutlaka içeriği beğenmek, tweetlemek durumunda.

3- Kilidi açmak için ziyaretçinin sosyal medya hesaplarından biri ile üye girişi yapması: Eğer wordpress sitenizde bir wordpress üyelik sistemi mevcutsa ve google+, linkedin ya da facebook ile giriş yapma özelliği de varsa,

Ziyaretçi aynı zamanda bu eklenti ile gizlediğiniz içeriği görmek için sitenize sosyal medya hesaplarından bir tanesi ile giriş yapmaya (üye olmaya) da zorlanabilir.

Wordpress Yazı Kilitleme - Sosyal Üyelik Zorunluluğu

WordPress Kilidi Açmak İçin Sosyal Üyelik Zorunluluğu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst