WordPress Kullanıcı Rolleri – WordPress Kullanıcı Yetkileri

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Bugünkü yazımızda sitenize aldığınız yazarlarının WordPress kullanıcı rolleri ve WordPress kullanıcı yetkilerini nasıl düzenleyebileceğinizi ve yazar bilgi kutusunu nasıl ekleyebileceğinizi anlatacağım.
WordPress Kullanıcı Rolleri

Harika bir websiteniz var ancak artık ona eskisi kadar vakit ayıramıyor musunuz? Böyle bir durumda sitenize ücretli veya ücretsiz yazar bulabilir ve sitenizin devamlılığını sürdürebilirsiniz.
Konumuza başlamadan önce isterseniz Wordpress kullanıcı rolleri ve yazar bilgi kutusu ne işimize yarayacak bir bakalım.
Yurtdışında “Ghost Writer” yani gölge/hayalet yazar kavramı oldukça yaygın. Yani başkalarının blogları için , kendi tanıtımınızı yapabiliyorsunuz. Hatta belki de en güzel yazılarınızı, trafiği çok yüksek sitelerde yayınlamayı tercih edebiliyorsunuz. Ülkemizde birçok önemli blog, dışarıdan yazar kabul etmeye başladı dolayısıyla bu kavram bizde de yavaş yavaş yerini bulma başlıyor diyebiliriz.
Peki blogunuza dışarıdan yazar bulmak ne işinize yarayacak?
Blogunuza yeni yazarlar bulmanız, blogunuzun kalitesini önemli ölçüde arttırabilir. Nasıl mı?
  • Blogunuzda makale yayınlanma sıklığı arttıkça, bu durum ve kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir.
  • Kaliteli yazarla çalışmanız, blogunuza renk getirecektir ve farklı kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır.
Ancak dikkatli olmanız gereken önemli bir konu olduğunu da unutmamanız gerekir. Bulduğunuz yazarların yetkilerini çok iyi düzenlemelisiniz ki ileride sıkıntı yaşamayın.
WordPress Kullanıcı Rolleri
WordPress altyapısını kullanan bir websiteniz varsa kullanıcı rollerini/yetkilerini düzenlemek sandığınızdan çok daha kolay!
Aşağıdaki adımları izleyerek WordPress kullanıcı yetkileriniz düzenleyebilirsiniz.
  • WordPress’e yönetim paneline giriş yapıyoruz.
  • Sol taraftaki menüden Kullanıcılar >> Yeni ekle diyoruz. Böylelikle yazarımız için yeni bir profil oluşturabiliyoruz.
wp-kullanici-ekle

  • Karşımıza çıkan alanda yazarımıza ait kişisel bilgileri doldurup, gereken kullanıcı rolünü belirliyoruz.

Kullanıcı rollerinin ne anlama geldiğini anlatalım…
  1. Abone: Kullanıcınızı abone olarak belirlerseniz, bu kişi sadece blogunuza yorum yazabilir. Yani blogunuzdaki yazılar ile ilgili herhangi bir şey yapamaz. Dolayısıyla blogunuza yazar bulduğunuz zaman o kişiye abone yetkisi vermemelisiniz.
  2. İçerik Sağlayıcı: İçerik sağlayıcılar, yönetim panelinden yeni yazı oluşturabilir ancak yayınlayamazlar. Yani yazılarını taslak şeklinde oluşturup, sizin onayınızı beklerler. Blogunuza yeni bir yazar bulduğunuzda, yetki seviyesini içerik sağlayacı olarak belirlemenizde fayda vardır. İlk zamanlar kontrolü elde tutmanız gerekir.
  3. Yazar: Eğer yazarınıza Yazar yetkisi verirseniz, bu kişi kendi yazılarını yayınlama yetkisine sahip olur. Yazılara etiket koyabilir, ketegori ekleyebilir hatta bir süre sonra yazdığı yazıyı yayından da kaldırabilir. Yazar statüsü, içerik sağlayıcısının bir üst seviyesidir.
  4. Editör: Editör, yazardan farklı olarak yetkisini tüm yazılar üzerinde kullanabilir. Blogunuzdaki tüm yazıları silebilir, yazıların etiketlerini veya kategorilerini düzenleyebilir. Yazarınıza editör yetkisi verirken 2 kere düşünün derim çünkü bu yetki çok kritiktir.
  5. Yönetici: Adından da anlaşılacağı gibi, Yönetici her şeyi değiştirme veya düzenleme yetkisine sahiptir. Blogunuzu ilk oluşturduğunuzda size yönetici yetkisi verilir. Blog sahipleri veya ortaklarınını kendilerinden başka hiç kimseye yönetici yetkisi yermemelerinde fayda vardır.
Yeni yazarınızın yetkisini belirledikten sonra yayınlanan makalelerin sonlarına yazar hakkında bilgi veren bir alan ayırmakta gerekebilir. Gelin bunu nasıl yapabileceğimize bakalım.
Yazar Bilgi Kutusu
Blogunuzda yazı yayınlayan her yazarın manuel olarak yazılarında kendi tanıtımını yapmalarını beklememelisiniz. Blogunuzun formatına uygun bir tanıtım alanı ayırmanız, hem görsel hem de işlevsel anlamda önemlidir. Dolayısıyla yazar bilgi kutusu ile ilgili bir eklenti kullanmanız işinizi önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.
WP About Author
Öncellikle WordPress yönetim panelinin altından Eklentiler >> Yeni Ekle diyoruz ve arama kutucuğuna yazıyoruz ve eklentimizi kuruyoruz. Daha sonra,
  • Kullanıcılar Menüsünün altından Tüm kullanıcılara giriş yapıyoruz.
  • Biraz önce oluşturduğumuz kullanıcımızı seçiyoruz.
ekle-kullanici-wp

  • Girdiğiniz sayfanın en altından Biyografik Bilgi alanını doldurup Kullanıcı Bilgilerini Güncelle diyoruz.

  • Yazarımızın yapması gereken son şey ise yazdığı makalenin kendisi tarafından yazıldığını belirtmesidir. Bu işlemi ise, yazı oluşturduğumuz alanın en altından seçiyoruz.

İşte bu kadar basit!
Özetle…
Yukarıda yaptığımız işlemlerle, öncellikle blogumuza yeni bir yazar tanımlaması yaptık ve bu kişiye uygun bir rol seçtik. Daha sonra kendisini tanıtabilmesi için ona yazar bilgi kutusu oluşturduk.
Blogunuz belirli bir seviyeye geldikten sonra yazar arayışına gitmeniz size önemli avantajlar sağlayacaktır ancak doğru yazarı bulmak çok önemlidir. İstediğiniz gibi bir yazar bulduğunuzda onu kaybetmemek için elinizden geleni yapmanızı öneririm
🙂
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
B Ücretsiz Scriptler 0 41
B Ücretsiz Scriptler 0 43
B Ücretsiz Scriptler 0 35
B Ücretsiz Scriptler 0 37
B Ücretsiz Scriptler 0 42
H Link Borsası 1 159
B Ücretsiz Scriptler 0 258
B Ücretsiz Scriptler 0 178
B Ücretsiz Scriptler 0 294
P Wordpress Ticaret 0 539
B Ücretsiz Scriptler 0 588
Blaze Bot ve Eklentiler 0 524
profseocu Link Borsası 2 567
B Ücretsiz Scriptler 0 530
N Wordpress 0 594

Benzer konular

Üst