WordPress İpuçları – Yeni Başlayanlara

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Bugünkü yazımızda WordPress’e yeni başlayanların pek bilmediği ama oldukça işe yarayan ufak WordPress ipuçları vermek istiyoruz.
WordPress İpuçları

WordPress ipuçları listemize başlamadan önce bir şeye netlik getirdiğimize emin olmalıyız. Başarılı bir blog yazarı olmayı kafaya koyan birçok kişinin başlangıç noktası, yazılarını hangi platformda yayınlaması gerektiğine karar vermektir. Bu konuda hizmet veren onlarca şirket olmasına rağmen blog yazarları çoğunlukla ya . WordPress, Blogger’a göre biraz daha detaylı ve rahat hareket edebileceğiniz bir platformdur. yaptıktan sonra yazılarınızı kolaylıkla yayınlayabilirsiniz. Peki WordPress’i biraz daha detaylı kullanmaya ne dersiniz?

WordPress Yazı Yayın Takvimi

yazi-yayinlama


WordPress, yazılarınızı dilediğiniz zaman yayınlayabilmenize olanak veriyor. Makalelerinizi oluşturduğunuz sayfada yer alan sağ taraftaki menüden bu ayarlamayı yapabiliyorsunuz. Peki yazılarınızın yayınlanma tarihini ayarlayabilmeniz ne işinize yarayacak?

Yazı yayın takviminin bizlere sunduğu en büyük avantaj, yazı yayınlama planımızdan sapmamamızı sağlamasadır. Yani diyelim hergün bir yazı paylaşıyorsunuz ve birkaç gün internet bağlantısı olmayan bir yere gitmeniz gerekiyor. Böyle durumlarda yazılarınızın taslağını son haline getirip, hangi tarihte yayınlanmasını istediğinizi bu alana girebiliyorsunuz.

Yazılarınızı henüz tamamlamamışken yanlışlıkla “yayımla”’ya bastığınız oluyor mu? Yanlışlıkla yayınlanan makaleler biraz can sıkıcı olabilir. Yazı takviminin ikinci avantajı ise, yazılarınızın hazır olmadan okuyucular ile buluşmasını veya Google tarafından eksik indekslenmesini engelleyebilmesidir. Böylelikle kafanız daha rahat olacaktır:)

Otomatik Görsel Format Ayarı



Yazılarınıza koyduğunuz görsellerin boyutlarını her defasında “paint” veya “photoshop”’ta düzenlemiyorsunuz herhalde? Yoksa??
🙂


WordPress ile yazılarınıza koyacağınız resimlerin boyutlarını standart hale getirebiliyorsunuz. Yapmanız gereken,

  • Menünün altında yer alan “Ortam” sayfasına girdikten sonra,
  • Karşınıza çıkan resim formatlarından küçük, orta ve büyük görsellerin istediğiniz piksel boylarını girmeniz.
İşte bu kadar basit. Bu düzenleme ile beraber, blogunuzdaki görsellerin boyutları birbirleri ile aynı olacak ve blogunuz daha kaliteli bir görünüme kavuşacaktır.

Yorumlar



Blogunuza yapılan yorumları cevaplandırmanız, okuyucu bağlılığını arttırabilmeniz için çok önemlidir. Birçok sahibi bu önemli konuyu atlıyor ve bloglara yapılan yorumları görmezden geliyor.

Blogunuza yapılan yorumlara yanıt verebilmeniz için öncellikle yorumlardan haberdar olmalısınız sanırım
🙂
WordPress bize konuda da yardımcı oluyor. Yapmanız gereken ayarların hemen altında yer alan tartışma sayfasına girmek. Daha sonra her yorum yapıldığında bana e-posta gönder seçeneğini işaretlemeniz yeterli olacaktır. Bundan sonra blogunuza yapılan her yorumdan sonra belirtmiş olduğunuz mail adresine e-posta gelecektir.

Güncellemeler



Blogunuzda yer alan eklentileri ve WordPress sürümünü güncellemeniz performans ve güvenlik açısından çok önemlidir. Bu iki güncellemeyi nerden kontrol ediyoruz?

Eklentilere güncelleme geldiği zaman “eklentiler” sekmesinin üzerinde bir sayı beliriyor ve bu sayede, ilgili eklentiyi bulup, gerekli güncellemeyi gerçekleştirebiliyoruz. Başlangıç sekmesinin hemen altında yer alan güncellemeler sayfasından blogumuzun ihtiyacı olan tüm güncellemeleri toplu olarak takip edebilir ve gerekli gördüğünüz güncellemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Birkaç pratik bilgi daha…

WordPress giriş URL’si:
WordPress’te yayınladığınız blogunuza nasıl giriş yaptığınızı unuttunuz mu? Yapmanız gereken blogunuzun adresinin sonuna login, admin veya wp-admin eklemek. Bu üç seçenekten biri blogunuza ulaşmanızı sağlayacaktır.

  • siteadı.com/wp-admin
  • siteadı.com/admin
  • siteadı.com/login
WordPress eklentileri: WordPress’in en güçlü yanlarından biri sayısız ücretli veya . Eklentiler başlığının altından önemli gördüğünüz tüm eklentileri ekleyebilirsiniz.

WordPress Temaları: . Tecrübesiz zamanlarınızda yüklediğiniz temalar ile blogunuzu devam ettirmek zorunda değilsiniz. SEO açısından daha uygun gördüğünüz veya görsel açıdan hoşunuza giden bir temayı , görünüm başlığının altından temalar sayfasından değiştirebilirsiniz.

Özetle…

Blogunuz ile ilgili basit ama faydalı bilgileri özetlemek gerekirse…

  • WordPress Yazı Yayın Takvimi: Yazılarınızın yayınlanma tarihini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Otomatik Görsel Ayarı: Blogunuza koyacağınız görsellerin boyutlarını otomatik ayarlayabilrsiniz.
  • Yorumlar: Yazılarınıza yapılan yorumlardan sonra email adresinize otomatik mail göndertebilirsiniz.
  • Güncellemeler: Eklenti ve WordPress güncellemelerini takip edip, toplu biçimde güncelleyebilirsiniz.
  • Giriş URL: Blogunuzun giriş URL’sini unuttuysanız, blog adresinin sonuna login, admin veya wp-admin ekleyerek giriş yapabilirsiniz. Ama yine de giriş bilgilerini tarayıcınızın sık kullanılanlarına eklemenizi öneririm.
  • Eklenti: Sayısız faydalı eklentiyi kolayca blogunuza yükleyebilirsiniz.
  • Tema: Blogunuzda kullandığınız temaları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst