bahadır
Yeni Üye
- MyVestaCp: VestaCP'yi geliştiren developerlardan biri tarafından devam ettirilen ve orjinaline/VestaCP'ye benzer çizgide ilerleyen kontrol paneli. Ben bu paneli deneyeceğim. Denedikten sonra yorumlarımı sizinle paylaşırım. Edit: Kötüymüş, dosya yöneticisi(file manager) bile yok.
- HestiaCp: En popüler VestaCP alternatifi ama ben zorunlu hale getirdikleri domain ekleme ve farklı user oluşturma işlemlerinden dolayı bu paneli sevmedim. Çünkü zaten VestaCP basitlik üzerine kurulmuş bir kontrol paneliydi. Bunu almışlar milyon tane zorunlu hale getirdikleri şeyler eklemişler. Bir kere bence hosting satıcılığı(reseller) yapmayacak kişiler için panele domain eklemenin bir mantığı yok. Gel de bunu HestiaCp geliştiricilerine anlat. Mantıksızlık üzerine mantıksızlık.
- VestaCP: Evet, yanlış duymadınız. VestaCP şu anda yeni modern bir sürüme sahip değil ama gelişticileri yeni bir sürüm üzerinde çalıştıklarının müjdesini verdi. Sanırım en iyi alternatif VestaCP'nin kendisi olacak. E doğal olarak yani
- aaPanel: Şu anda benim kullandığım sadece VestaCP'nin değil aynı zamanda Cpanel'in de alternatifi kontrol panelidir. Dosya yöneticisi, her site için ayrı php sürümü, apache/nginx/openlitespeed sunucularına destek, tek tıkla eski sunucuyu yeni bir sunucuya taşıma(bu özellik neredeyse başka hiç bir panelde yok), kullanıcı dostu grafik arayüzü, panel içinde yer alan appstore'dan yüzlerce çeşit eklenti/uygulamayı kurabilme imkanı.
- 1panel: aaPanel gibi çinli bir girişim. aaPanele göre daha sönük kalıyor fakat denenebilir. Beğenmediğim noktaları: tek tıkla eski sunucuyu tamamen yeni bir sunucuya taşıma özelliği yok | bunun yerine backup sisteminden faydalanmanız gerekiyor, PHP sürümlerini seçerken 8.x ve 7.x seçenekleri sadece 8'li sürümler ya da 7'li sürümler şeklinde birleştirilmiş| 8.1 veya 8.2 kuramıyorsunuz sadece ana sürümün en son sürümünü kuruyor ki bu da 8.4 oluyor, ayrıca apache/php/nginx gibi servisleri konteyner içinde çalıştırıyor ki bu da bu servislerin yavaş çalışmalarına sebep olabilir.
Son düzenleme: