Ünlü sunucu dört büyük marketin yumurtadaki fiyat oyununu canlı yayında deşifre etti

Egemen

Hepiniz Haklısınız...
Yönetici
Katılım
3 Mar 2018
Mesajlar
2,872
Beğeniler
142
Yaş
39
TGRT Ana Haber'in sunucusu Ekrem Açıkel, Türkiye'deki dört büyük market zincirinin yumurta fiyatlarındaki oyununu deşifre etti. Açıkel, marketlerin satın alma müdürlerinin WhatsApp grubu kurarak birlikte hareket ettiğini ve yüksek fiyatları dört kişinin belirlediğini söyledi.
Türkiye'de gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışları vatandaşın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Halkın belini büken bu fiyat artışlarının arkasında fırsatçılar var.
ERDOĞAN UYARDI
Fahiş fiyat artışı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu hakkında açıklamalarda bulunarak fırsatçıları uyarmıştı. Erdoğan, "Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen işinizi hakkıyla yapın. Vatandaşımıza da zulmetmeyin." demişti.
unlu-haber-sunucusu-dort-buyuk-marketin-yumurta-13898124_2297_m.jpg
ZİNCİR MARKETLERİN OYUNUNU DEŞİFRE ETTİ
Özellikle son dönemde ayçiçek yağı ve fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları yaşandı. TGRT Ana Haber'in sunucusu Ekrem Açıkel de konuyu bültenine taşıdı. Açıkel, zincir marketlerdeki yumurta fiyatlarındaki artışa ve etiketlerin aynı oluşuna dikkat çekti.

ADET, GRAMAJ, FİYATLAR BİRBİRİNİN AYNISI
Açıkel'in haberine göre, ismini vermediği ve Türkiye'de binlerce bayisi olduğunu belirttiği zincir marketlerin satın alma görevlileri bir WhatsApp grubu kurdu. Kurdukları bu grupta satışa çıkacak yumurtanın fiyatını belirledi. Öyle ki dört farklı markette satılan yumurtaların adet, gramaj ve fiyatları birbirinin aynısı.

"TÜRKİYE'DE YUMURTA FİYATINI 4 KİŞİ BELİRLİYOR"
Açıkel, ayrıca yumurta üreticilerinin zamları geri çektiğini ve sorunun marketlerde olduğunu söylediklerini belirterek, "Zincir marketler kartel oldu" dedi.

Açıkel, "Durum bu. Dört tane market. Toplasanız Türkiye'de en az 50 bine yakın şubesi var. Bu dört büyük marketler zincirinin satın alma görevlileri var.O görevliler kendi aralarında bir WhatsApp grubu kurmuş. Fiyatları belirliyorlar. Yumurta fiyatlarını 4 kişi belirliyor Türkiye'de. Peki yumurta üreticileri ne diyor? 'Fiyatlar düştü. Biz düşürdük, geriye çekildi. O zam kalmadı. Marketlere bakın siz' diyordu." ifadelerini kullandı.
 

Kaan

Azimli Üye
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
465
Beğeniler
31
Maalesef bu TOPRAKLAR büyük KAHRAMANLAR yetiştirse de, aç gözlü şerefsiz haini de yetiştirmekte mahiriz...
Asgari ücretle geçinenlerin Allah yardımcısı olsun.
 

sercan52

Çalışkan Üye
Katılım
13 Mar 2018
Mesajlar
234
Beğeniler
6
Yaş
34
Her zaman her konuda şu bir bi gerçek arada kalan hep vatandaş oluyor. Sözde %99'umuz müslüman ama bu dönemler gelince ise Fırsatcılar dolu etrafımız. Deprem olsa hemen ev kiraları fırlar, battanıyeler çalınıp satılır, ekonomide dolar oynasa hemen dolarlık denilir oysaki dolar yağ yumurta 30-50 tl arasındaykende aynı fiyattı, diyorum ya sözde %99'umuz müslüman
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
JaKaBo Alışveriş 0 249
JaKaBo Alışveriş 0 194
D Seo Hizmet Paketleri 0 207
R Reklam Alım & Satım 0 383
Akuma Makale Alımı ve Satışı 5 617
v01d Alışveriş 50 3K
muhammed Site Satış 17 2K
eng.41 Reklam Alım & Satım 3 783
SeoBayi Link Borsası 21 3K
linkçi baba Seo Hizmet Paketleri 0 531
F Hosting Arıyorum 0 466
linkçi baba Seo Hizmet Paketleri 1 585
M Makale Alımı ve Satışı 18 4K
Linkci_adam1451 Site Tanıtım 0 787
B Haber Takip 0 581

Benzer konular

Üst