Startuplar İçin SEO: Temel SEO Tavsiyeleri

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
Startuplar İçin SEO




Startupların internet ortamına taşınması çok iyi bir fikirdir. Fakat internete taşımak yalnızca bir web sitesi oluşturmak değildir. Bir web sitesi oluşturmak girişimlerinizi internet ortamına taşımanın yalnızca ilk adımıdır. Hedef kitlenize ulaşabilmeniz için arama motorlarında görünürlüğünüzü artırmanız gerekir. Bunun için de bir SEO stratejisi oluşturmalısınız. Startuplar için SEO tavsiyelerine yer verdiğimiz bu içeriğimiz ile girişimlerinizi internet ortamında başarılı bir şekilde hedef kitleniz ile buluşturabilirsiniz.

Startuplar İçin Temel SEO Tavsiyeleri

Startuplar İçin SEO

Temel SEO tavsiyelerine giriş yapmadan önce girişiminizi internet ortamına taşırken kendinize bazı sorular yöneltmeniz gerekir. Bu sorular şu şekilde sıralanabilir:
1.Bir web sitesi oluşturdunuz mu?
2.Bir web sitesi yönetimi için yeterli bilgiye sahip misiniz? (Eğer cevabınız hayır ise profesyonel bir destek almanız gerekebilir.)
3.Hedef anahtar kelimeleriniz neler? Bu anahtar kelimeleri belirleyerek bir liste oluşturdunuz mu?

Yukarıda sizin için sıraladığımız üç soruya vereceğiniz cevaplar girişiminizi internet ortamına taşırken ilk adımı oluşturacak. Girişiminizin hedef kitleniz tarafından ulaşılabilir olabilmesi için ilk yapmanız gereken bir web sitesi açmak. İlerleyen aşamalarda uygulamanız gereken bazı teknik işlemler olacak. Bunun için bir web sitesine dair teknik bazı detayları bilmeniz gerekir. Eğer bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi değilseniz Moradam ile iletişime geçerek gerekli desteği alabilirsiniz.

1- Web Siteniz İçin Bir Alan Adı Seçin!

Alan adı seçimi ilk başta kulağa çok basit bir olgu olarak gelebilir. Ancak web sitenizin ilk adımı olan alan adı seçimi önemlidir. Doğru bir alan seçimi yapmadığınız zaman hedeflediğiniz başarıya ulaşamazsınız. Alan adı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Alan adınızın akılda kalıcı olması, marka ile uyum olması ve kolay okunabilir olması gerekir. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar bunlardan ibaret değildir. Siteniz için alan adını seçerken neler dikkat etmeniz gerektiğine Doğru Alan Adı Seçimi Nasıl Yapılır? adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

2- Alan Adınızda www Kullanıp Kullanmayacağınıza Karar Verin!

Girişiminizi internet ortamına taşırken ilk aşamada alan adınızı nasıl kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Alan adınızı www olarak mı yoksa www olmadan mı kullanacaksınız? ( mu) Eğer bir karar vermezseniz arama motorlarında kullanıcılar her iki şekilde de sitenizi görecektir. İlk bakışta zararsız gibi olsa da yapmadığınız bu tercih görünürlüğünüze zarar verebilir.

Sitenizin hangi versiyonla görüneceğine karar verin. Ardından sitenin tekrarlanan olarak değerlendirilmemesi için 301 yönlendirmesi ile diğer versiyonu tercih edeceğiniz versiyona yönlendirin. Örneğin; siteadı.com versiyonunu tercih ettiyseniz olan versiyonu 301 yönlendirmesi ile siteadı.com olan versiyona yönlendirin. Aksi takdirde siteniz yinelenen olarak değerlendirelecek ve belirlediğiniz anahtar kelimelerde kendi kendinize rekabet edeceksiniz.

3- Google Search Console Kaydı Yapın!

İkinci adımda sitenizi Google Search Console’a ekleyin. Yani sitenizi mülk olarak ekleyin ve doğrulayın. Mülk ekleme ve doğrulama işlemlerinin ardından email aktivasyonunu yapın. Bu sayede sitenizde oluşan sıra dışı durumlardan anında haberdar olabilirsiniz.

4- Google Analytics Kodlarını Yerleştirin!

Google Analytics sitenizin genel durumu başta olmak üzere size birçok istatiksel bilgiyi sunan Google aracıdır. Aslında bu aracın kullanımı doğrudan sıralamanızı etkileyen bir durum değil. Ancak bu araç sayesinde ulaşacağınız veriler SEO stratejinizde size yön verecektir.

5- Site Tasarımınızı Belirleyin!

Kullanıcı deneyimi Google sıralama faktörleri içerisinde yer alan en önemli kriterlerden biridir. Aslında Google’ın temel prensiplerine baktığınız zaman temel hedefinin kullanıcılara iyi bir deneyim sunmak olduğunu göreceksiniz. Bu yüzden siteniz için belirlediğiniz tasarımın kullanıcı deneyimini maksimum seviyeye çıkarması gerekir.

Site tasarımınızı belirlerken öncelikle bulunduğunuz sektörü göz önünde bulundurun. Eğer eğlenceli içerikler ile kullanıcılarınıza ulaşacaksanız kurumsal bir web tasarım size göre olmayacaktır. Kısacası ilk adımda ne kadar kurumsal olacağını belirleyin. İkinci aşamada hedef kitlenize odaklanın. Hedef kitlenizin genel özelliklerinizi dikkate alın. Bunun için hedef kitlenizin yaş, cinsiyet, eğitim durumu gibi demografik özelliklerini araştırın. Bunun ardından tasarımınız ile ilgili kendinize bazı sorular yöneltin:
1.Tasarımınız kullanışlı mı? Tüm kullanıcıların rahatlıkla kullanabileceği bir tasarım mı?
2.Kullanıcılar sitenizde rahatlıkla gezebiliyor mu? Hangi sayfaya nereden geldiğini, nerede olduğunu ve ulaşacağı sayfaları anlayabiliyor mu?
3.Tasarımınız kullanıcıların odaklanmasını kolaylaştırıyor mu? Başlıklar, görseller ve içerikler kolay bir şekilde anlaşılabiliyor mu?

Bu sorulara detaylı bir şekilde cevap verdiğiniz tercih ettiğiniz tasarımın doğru olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ayrıca siteniz için en ideal tasarımı kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

6- Özgün ve Kaliteli İçerikler Üretin!

Web siteniz için bir alan adı seçimi yaptınız. Ardından kurulumu gerçekleştirip tasarımınızı da belirlediniz. Şimdi sırada siteniz için içerik üretmek var. Üreteceğiniz her bir içeriğin özgün olması gerektiğini unutmayın. Bunun yanı sıra kullanıcılara aradıkları bilgiye ulaşmalarını sağlayacak kaliteli içerikler sunun. İçeriklerinizde görsel kullanımına dikkat edin. Görsel ögelerin yer aldığı içerikleriniz kullanıcıların daha fazla dikkatini çekerek site kalma süresini artıracaktır. Her bir içeriğiniz için mutlaka anahtar kelime araştırması yapın. Alakalı içerikler arasında link ağı oluşturun. Bu sayede kullanıcıların sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlarsınız. Özgün ve kaliteli içerik üretme konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Edineceğiniz bilgiler sayesinde arama motorlarında iyi sıralama elde edeceğiniz kaliteli içerikler üretebilirsiniz.

7- Site Hızını Optimize Edin!

Sitenize içerik eklemeye başladıktan bir süre sonra sitenizin yavaşlamaya başladığını fark edeceksiniz. Siteniz ne kadar yavaş olursa görünürlüğünüz de o kadar düşük olacaktır. Site hızı Google’ın en önemli sıralama faktörlerinden biridir. Kullanıcılara iyi bir deneyim sunmak ve sitenizin arama motorlarında iyi sıralama alması için site hızını optimize etmeniz gerekir. Site hızı ve site hızı optimizasyonu ile ilgili daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

8- Sosyal Medya Platformlarını Aktif Olarak Kullanın!

Sosyal medya platformları hedef kitlenize ulaşmanız için büyük bir fırsat sunar. Bulunduğunuz sektör ve hedef kitlenizin özelliklerini dikkate alarak hedef kitlenizin hangi platformlarda daha çok vakit geçirdiğini tespit edebilirsiniz. Bunun için rakiplerinizin sosyal medya hesaplarını inceleyebilirsiniz.

Sosyal medyada oluşturacağınız sayfalarda sayfa adınızın site adınız yani markanız ile aynı olmasına ya da en azından benzer olmasına dikkat edin. Eğer alan adınız başka sosyal medya hesaplarınızda kullanılıyorsa markanızı, hizmetlerinizi ya da sizi en iyi şekilde yansıtacak sayfa adlarını belirleyin. Unutmayın sosyal medyanın gücünden yararlanmak sadece pazarlama açısından değil SEO açısından da size fayda sağlayacaktır.

Yukarıda paylaştığımız tavsiyeler ile başlangıç seviyesinde Startuplar İçin SEO önerilerinde bulunduk. Elbette internet ortamında varlığınızı sürmek için gerekli olanlar yalnızca bunlardan ibaret değil. Başlangıç aşamasında tüm bunları gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken birçok işlem olacağınız unutmayın. İnternet ortamında girişiminizi daha büyük kitlelere ulaştırmak ve arama motorlarında görünür kılmak için blogumuzu takip ederek ipuçlarını yakalayabilir, teknik destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
B Ücretsiz Scriptler 0 179
D Seo Hizmet Paketleri 4 283
JaKaBo Alışveriş 0 192
JaKaBo Seo Hizmet Paketleri 0 210
M Twitter 1 380
D Adwords 1 1K
K SMF 0 682
AspavA Adwords 0 2K
AspavA Hosting Arıyorum 0 425
sinandayi41 Makale Alımı ve Satışı 0 261
Akuma Makale Alımı ve Satışı 5 617
B Ücretsiz Scriptler 0 328
Ragnar Oyun Dünyası 0 479
profseocu Seo Hizmet Paketleri 3 730
B Ücretsiz Scriptler 0 482

Benzer konular

Üst