Payoneer ATM Para çekecek olanlar DİKKAT!

Formatcı

Çalışkan Üye
Arkadaşlar bugün başıma gelen olayı anlatıyorum. Sizde dikkat edin diye. Bugün TEB atm üzerinden dolar çekmek istedim. Payoneer kartı taktım. 500 dolar seçtim. Ödeme için atm para saymaya başladı. Sonra bi anda uyarı verdi ve kartımı iade etti. Daha sonra bende finansdan gidip çekeyim dedim. 500 çektim içerde de 500 küsür kalmış olması lazımdı. Baktım bakiyem 1 doların altında. Sonra araştırdım ve TEB'in parayı vermemesine rağmen çekmiş gösteriyor.

Gittim en yakın TEB şubesi ile görüştüm. Oradan telefon ile bankacılık önerdiler. Şube içerisinde ki telefonlarından aradık. Telefondakiler bana karşı tarafın kendilerine ulaşması gerektiğini söyledi. Yani payoneer işi gücü bırakıp teb ile irtibat kuracakmış. Ben kendilerine atm ve saat ve çekmek istediğim miktar ile kanıt sunuyorum. Ayrıca bankamatik kamerasından söylediğim zamanı inceleseler zaten ortaya çıkacak bişey için işi yokuşa sürdüler. Dilekçe yazmak istediğimi söyledim, bir sonuç olmaz payoneer yazmalı bize dediler.

Payoneer ile irtibat kurdum. Onlarda bana teb ile görüşmem gerektiğini sorunun onlardan kaynaklı olduğunu söyledi. Geri iade ihtimali olduğunu fakat 11 gün beklemem gerektiğini söyledi. Ama teb bu konuda kesin konuştu. İade olması için bize karşı tarafın ulaşması gerek diyorlar. Sikayetvar.com da aynı sorunu yaşayan kişileride görünce anladım ki bu sorun kesinlikle teb atmlerinden kaynaklanıyor. Sanırım yeterli dolar bakiyesi olmadığı zaman bu sorunu yapıyor. Bakalım sikayetvar.com a yazdım. Sonuç alırsak ne ala. Alamazsak o kadar beklediğimiz stem ödemesinden sonra paramız teb'e gitti demektir.

Size tavsiyem parayı karttan çekecekseniz finansbank falan kullanın. Onlarda hiç sorun yaşamadan çekim yaptım. Ama teb ile bir çok kişi sorun yaşıyor, dikkat edin.

NOT: Diğer bankalar içinde şubelerin kendi atmlerini kullanmanızı öneririm. Ayrıca şubelerden atm'de döviz bakiye olup olmadığını sorup öğrenme imkanınız olursa daha garanti olur işleminiz diye düşünüyorum.

Sonuçlandı : 5/9/2017
Gidip adliyeye kamera kayıtlarının incelenmesi için dilekçe vermiştim. O kadar zaman geçti ki artık umudum yoktu. Bugün adliyeden aradılar. Benden sonra biri parayı almış. Tespit edilmiş. Uzlaştırmak için çağırıyorlar. Alan kişi parayı iade etmeyi istiyormuş. Perşembe günü görüşmeye gideceğim. Bu tarz sorun yaşayanlar adliyeye başvuru yapsınlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar