mysql aynı veriyi ikinci kez almıyor yardım

Webmasterr

Çalışkan Üye
Katılım
11 Mar 2018
Mesajlar
174
Tepkime puanı
0
Aktiflik Süresi
0
Puanları
0
Kod:
SELECT SUM(urun_fiyati) as nisan_gelir FROM urunler WHERE urun_id IN(SELECT alinan_urun FROM musteriler WHERE MONTH(alinan_tarih)=4 )
Arkadaşlar nisan ayında satın alınmış olan ürünlerin toplam ederini hesaplattıran bir sorgu yapmaya çalışıyorum.Fakat aynı ürün mesela nisan ayında 2. kez alınmışsa toplamın içine girmiyor.

Örneğin Ahmet Nisan ayında tanesi 3000 liradan iphone aldı.Mehmet de aynısını alınca toplamda 6000 tl yazması lazım ama 3000 tl yazıyor.

Bu sıkıntının urun_id ile olduğunu düşünüyorum ama bir çözüm üretemedim.Yardımınızı rica ediyorum.Saygılar
 

kenyalisakir

Çalışkan Üye
Katılım
5 Şub 2020
Mesajlar
126
Tepkime puanı
6
Aktiflik Süresi
21s 50dk
Puanları
18
Pm atarsan yardımcı olurum
 

bahadır

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2023
Mesajlar
41
Tepkime puanı
14
Aktiflik Süresi
2g 22s 39dk
Puanları
8
Çok eski bir konu ama belki google aramasından gelenler için yardımcı olur. Bunun sebebi mysql tablosunda o aynı olan girdinin bulunduğu sütunun "unique index" olarak işaretlenmesidir. Unique İndex'de aynı veri sadece bir kez girilebilir, aynısını başka bir kez daha giremezsin. Çözüm;unique index olarak text alanını değil, "id" yi ayarlayabilirsiniz.
 

Konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Üst