Madenciliği Gelecekte Neler Bekliyor?

Madenci

Çalışkan Üye
Katılım
11 Mar 2018
Mesajlar
200
Beğeniler
0
Şimdilik öyle görünüyor ki, ASIC üreticilerinin hız savaşı, bir süre daha devam edecek. Üreticiler her 3-5 ayda bir yeni ürünlerini duyuruyorlar ve ön siparişleri alıp aylar sonrasında ürünleri müşterilere ulaştırıyorlar. Bitcoin madenciliğiyle ilgili ekipman üretip satan şirketlerin bu ekipmanlarla neden Bitcoin üretmeyip de makineleri sattığı, Bitcoin kullanmaya yeni başlayan kullanıcılar için her zaman merak konusu olmuştur. Bunun sebebi olarak çoğu zaman, üretim giderleri, yani elektrik ve mekan giderleri dile getirilir. Görünüşe göre ise bazı şeyler artık değişecek.
Örnek olarak, İsveç merkezli Bitcoin madencilik ekipmanları üreten KnCMiner şirketi, 2014 yılında ekipman satışını durdurarak, ürettiği makinelerle artık kendi madencilik yapacağını duyurmuştu. KnCminer’ın bu kararı almasındaki en büyük neden karlılık olarak gösterilebilir. Başka bir ifadeyle bu şirket için, bir makine satmak, o makineyle Bitcoin madenciliği yapmaktan daha az karlı bulunuyor. Hesaplamalar şu anki fiyata göre önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde üretilecek Bitcoin değerinin 2 milyar dolar civarında olacağını gösteriyor, yalnızca önümüzdeki bir yıl içerisinde yaklaşık 1,310,400 Bitcoin daha piyasaya sürülecek, hemen hemen (şu anki kur ile) 500 milyon dolar değerindeki bu büyük miktar ekipman üreten şirketlerin iştahını kabartıyor.
Bu durum her zaman ve her şirket için aynı şekilde olmayabilir; çünkü üretim maliyeti, yani elektrik ücreti ve mekan giderleri ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Bu nedenle, şu anda İsveç’in Boden şehrinde bir helikopter hangarında madenciliğe devam eden KnCMiner, üretim alanlarını genişleterek elektrik ücretinin çok daha düşük olduğu İzlanda’ya yönelmiş durumda.
Bilindiği gibi İzlanda, doğal termal kaynakları bakımından çok zengin ve bu kaynaklardan çok düşük maliyetlerle elektrik üretiliyor. Evlere ve iş yerlerine sağlanan elektrik ücreti ise neredeyse bedava, hatta ülkenin kullanabileceğinden o kadar fazla elektrik üretiliyor ki, bu da İzlanda’yı Avrupa gibi yeni pazar arayışlarına sürüklüyor. Fakat, Bitcoin madencileri hemen endişeye kapılmasın; çünkü Avrupa, Amerika ve Çin’de bulunan büyük üreticiler için elektrik, dolayısıyla da üretim maliyeti hala yüksek ve bu nedenle cihaz satışları devam etmek zorunda.
 

Tabut

Bedel.
Platin Üye
Katılım
7 Mar 2018
Mesajlar
719
Beğeniler
16
Yaş
27
İleride gerçek para kullanılmayı bırakılıp bence sanal para kullanılacaktır.. gelecekte çok farklı şeyler bizler bekliyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst