Xperia Z2 Geliyor ! İşte Özellikleri

wbmstr

Paylaşımcı Üye
Katılım
3 Mar 2018
Mesajlar
1,647
Beğeniler
1
Sony’nin merakla beklenen son teknolojisi ile donattığı karizmatik akıllı telefonu Xperia Z2 , MWC 2014 fuarında Sony’nin tablet dünyasını sarsan Z2 tableti ile beraber teknoloji meraklılarına sunuldu. Teknoloji dünyasının yakından takip ettiği ve her zaman takipçilerini şaşırtan Sony, bu akıllı telefonu ile de göz kamaştırmayı başardı. İlk kez Mobile World Congress fuarında sunulan Z2, herkesin dikkatini Sony standına çekti ve hatta çıkmadan cnet.com, techradar.com gibi teknoloji sitelerinde hemencecik göz bebeği oldu. Teknoloji dünyasında adı saygıyla anılan bu sitelerden güven oyunu ansızın koparan bu son teknoloji eseri biraz daha yakından tanıyalım.

Dizayn
Sony Xperia Z1 deki karizmatik dizaynını korumuş ve çok küçük farklılıklarla Xperi Z2’yi atalarının izinden götürmüş. Sony, Xperia Z1′i onu daha lüks gösteren hem telefonu daha kolay tutup kullanmanızı sağlayan hem düşmelere ve çarpmalara dayanıklı alüminyum çerçeveden vazgeçmemiş ve Z2‘yi de bu çerçeve ile donatmış.

Kardeşleri gibi Xperia Z2 de 1 metre derinliğindeki su da 30 dakika dayanabiliyor. Suyun altında dokunmatik ekranı kendisini kullanmanıza izin vermiyor fakat kenarındaki kamera tuşu ile suyun altında da olsa anı ölümsüzleştirmenizi sağlıyor.

Görüntü ve Ekran
Sony, Xperia Z1 ile aynı 1920x1080p ekran çözünürlüğe sahip olan Z2, 5.2inch ekran boyutunda yaparak aynı çözünürlükte daha büyük ekranla başta şüphe ettirse de Bravia Tv’lerinde kullandığı “Triluminous” teknolojisini kullanarak onu daha canlı göstermeyi başarmış ve bu şüphelerinden uzaklaşmıştır.

Yazılım ve İşlemci
Sony Xperia Z2, Google’nin en son mobil yazılımı olan Android 4.4.2 KitKat ile donatılmış olacak ve bu yazılımı dört çekirdekli ve 2.3GHz hızlı Qualcomm Snapdragon 801 yönetecek.Bu işlemciyi de 3GB RAM ile destekleyecek.

Kamera
Sony, Xperia Z2’yi Z1 ve Z1 combat kardeşlerininde sahip olduğu 20.7 megapiksel kamera ile donatmış fakat burada da bizleri daha televizyonlarda bile yeni görmeye başladığımız, Full-HD görüntü kalitesini ikiye katlayan 4K çözünürlülükle etrafınızı daha canlı videoya almanızı ve arkadaşlarınızla daha renkli fotoğraf çekmenizi sağlayarak şaşırtmış.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst