Ukrayna'da yaşamak isteyen varmı?

Reis

Üye
Aranan kan bulundu.

Son düzenleme:

agarta

Yeni Üye
Ben çok isterdim ancak mevcut bağlılıklar maalesef. Yine de kurtulacak olmana sevindim yolun açık olsun :)

Reis

Üye
Bağımlılık ne hocam?: )

Teşekkür ederim..

DDoser

Yeni Üye
oradaki hayat şartları, yaşam kalitesi, fiyat oranları gibi detaylar verebilirmisiniz ? ev kirası ne kadar ortak olmamız gereken ne kadar vs.

Tabut

Bedel.
Platin Üye
İş imkanı nasıl dilsiz, ne kadar süre işsiz kalacağız orada ? pm alayım kafama yattı bu iş ;)

Kaan

Azimli Üye
Dil'e gerek yok :) Ben uzun süre yaşadım 1 ay sonra tekrar gidicem.
Sen hangi şehire gidiyorsun ?

MeMo

Yeni Üye
1 Bıkan daha herkes bıktı :) Bence de gidin kafanızı dinleyin. Ben de gitmek istiyorum ama başka ülkeye

Reis

Üye
Yorum yapan arkadaşlara , pm gönderdim.

İş var demiyorum arkadaşlar.. Zaten iş olsa burada konu açmam :D Herkes kendi parasını kazanıp yaşicak işte..

Web geliri , veya İşlerini internetten yapıp gelir kaynağı olan kişi için hem tatil hem , farklı hayat . Türkiye de yaşayıp sürünmektense, 1 - 2 -3 tık üst hayat yaşa.. Dil problem değil, onu bi şekil hallederiz.. Önemli olan gelir kaynağı hacı.. Beğenmeyen atlar uçağa geri döner.. Sanmıyorum ukrayna ortamını görüp birdaha türkiye dönmek isteyen olurmu ama.. Olursada Uçakla o gün döner abi:D

Beyfendi

Çalışkan Üye
Kur yükseldi 1 lira olmuş 4 grivna. Eskiden 7 grivna ediyordu. Ama yine de xyz,esc işi yapanlar için müthiş yer. Kafanız rahat yaşarsınız TL geliri ile yine çok güzel yaşayabilirsiniz. Bence güzel bir konu ortak ev olayı hoştur :)

Reis

Üye
@Beyfendi

Hocam 4 veya 7 grivna çok az.. Ben 1tl 25grivna gördüğüm zamanlar oldu ukraynada)

Şimdi can çekişiyor zaten 1yil sonra onların parası bizi katlar... Gürcistan ları de olduğu gibi)

Eskiden gürcüler açlıktan oluyordular şimdi paraları bizden değerli.

imparator

Çalışkan Üye
Merhaba Reis, UA nın neresi? kira ne kadar? giriş çıkış yapmadan vize süresi uzatımı esnasında herhangi bir illegal işlem uygulanıyormu? bi bilgi verirmisin Lütfen.

xXx

Yasaklı Üye
İş imkanı nasıl dilsiz, ne kadar süre işsiz kalacağız orada ? pm alayım kafama yattı bu iş ;)

Yabancı dilde ne var hele ki Ukrayna'da.

Yabancı dil öğrenmek öyle kitapla derslerle olmaz. :)

Nasıl Et, Et'e deyiyorsa, Orada da Dil, dile deyince öğreniyorsun. :)

insan

Üye
Merhaba,

Bende Kyiv içerisinde yaşıyorum. Buralara gelecek olmanıza sevindim :)

Ayrıca dil konusu burada maalesef ki kitaplarla derslerle oluyor. Öteki türlü " ben gelmek gitmek " gibi konuşursunuz. Ukraynaca veya Rusça dilinin de zaman zarfları var. Veya iyi konuşursunuz ama yazamazsınız gibi. Tek başınıza çok çalışmanız gerekir. Kiril alfabesini okumak, yazılan eserleri anlamak zaman alıyor.

Ben ciddi yaşamayacağım sadece alışveriş yapacak, gece eğlenecek kadar öğrensem bana yeter diyorsanız orası ayrı. Onu öğrenirsiniz :)

Ek olarak böyle ciddi düşünceleri olan arkadaşlar unutmasın ki Ukrayna'nın İstanbul'da olduğu gibi heryeri aynı değil. Kyiv içerisinde fakir gözüken güvenlik sorunu yaşayabileceğiniz sokaklar var, bunun dışında normal güzel sokaklar da var. Sokaktan sokağa bile yaşam tarzınız bu kadar çok değişecekken Ukraynaya gelmek gibi bir fikir yürüttüğünüzde nereye nasıl geleceğinizi, geleceğiniz çevrede nasıl insanların yaşadığını internetten öğrenmelisiniz, gerekirse sokak bile biliyorsanız Street View üzerinden taşınacağınız yeri önden görebilirsiniz.

Ben Kyiv'e Şubat ayından beri geliyorum ve 10 Eylül'de birdaha dönmemek üzere yerleştim. Daha önce geldiğimde bilmediğim metro istasyonlarında bile bazen bilerek inerek etrafın insanların nasıl olduğuna baktım. Bilerek kayboldum, bilmediğim sokaklara girdim insanlara adres sorup nasıl karşılayacaklarınız, Ukrayna'da kaybolunca ne olacağını merak ettim.

Benim Kyiv ile ilgili düşüncelerim pozitif, Türkiye'den daha içi dolu ve rahat bir yaşam içerisindeyim. Fakat plansız programsız buraya öğrenmeden gelseydim zannetmiyorum ki böylesi olmayacaktı.

Bu sebeple tüm arkadaşlarımızın akıllı hareket etmesinde fayda var. Bunlar benim kişisel tavsiyelerim, kesin kanaat getirmekten hoşlanmıyorum. Sevgiler.

Edit : ( sansürlenmiştir )'da da benzer mesajlar almıştım. Şirket kurulumu, öğrenci olarak gelmek, danışmanlık vb. vb. tarzı işlemler yapmıyorum. Kendi telefon numaramı verip insanlara yardımcı da olmuyorum. Lütfen bunları talep etmeyin, anlayışınıza teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Reis

Üye
Merhaba .

Yorumun için teşekkürler hocam :)

Dil konusuna gelince dil önemli tabikide, en güzel dil öğrenme taktikleri bence 1 bayanla yaşamak, ve ders görmek.. Bunun için orada ücret ödeyip yapılabilir..

Güvenlik konusuna gelince . Tamam doğru diyorsun ama dünyanın heryerinde var : )

Ukrayna'da kimseyle kavga etmeyince onlarda seninle Uğraşmaz.. Eğer ki, siz alkolü ağızınızla değilde farklı yerinizle içiyorsanız başınız büyük bela da demektir.. Zaten bu dünyanın her yerinde var..

Adres sormak falan muhabbetine gelince.. Her türlü yardımcı olurlar.. Bir defasında unutmam.. Kiev e gelmiştik.. Kıza adres sorduk metro da sağolsun bizimle 10dk yürüdü adrese götürdü.. Bunu Türkiye'de hiç bir kız yapmaz .. : D

Yane kısaca, aklı başında birisi, hertürlü yaşayabilir yorumun ve uyarıların için teşekkür ediyorum.. : ) Ben 2,5 yıl yaşadım orada.. Tekrar gidersem temelli olacak inşAllah.. : )

zimba

Yasaklı Üye
aylık kira TL bazında nekadar
günlük yemek gideri TL bazında nekadar

Hep

Çalışkan Üye
aylık kira TL bazında nekadar
günlük yemek gideri TL bazında nekadar

Dostum sakın TL olarak güvenip iş yapma :) Ben farklı bir ülkeye gittim. Aylık 800 TL kira verirken euro zıpladı 1500-1600 verir oldum.

Kaan

Azimli Üye
Buraya mesaj yazsam, konu hortlar mı :)

ᴉpǝꞰ

İşçi
Platin Üye
Bende kaçacak yer arıyorum :) güzelmi oraları

Kaan

Azimli Üye
Bende kaçacak yer arıyorum :) güzelmi oraları

Efsane o kadar diyorum...

Vk.com ve Mamba.ru sitelerine girin üye olun, bolca oranın kızları ile tanışarak arkadaşlıklar da kurabilirsiniz..

Ama şunu unutmayın, hiç bir RUS kızı TÜRK erkeklerinin kara kaşına kara gözüne ölüp bitmiyor, gidicem ful karı sik...cem diye düşünen arkadaşlar sabunu hazırlasın... :))

Oranın erkekleri ile arkadaş olun, onlarda samimi içten ve bizim TÜRKLER gibi deli kanlı insanlar, bozuk ben pek görmedim en azından 5 yıl Ukrayna, Rusya, Belarus bölgelerinde yaşadım...

Sadece kimseye borç para vermemeye özen gösterin.

ᴉpǝꞰ

İşçi
Platin Üye
Ama Karadenize doğru kaçasım var @Kaan hocam

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar