Merhaba,
Bende Kyiv içerisinde yaşıyorum. Buralara gelecek olmanıza sevindim
Ayrıca dil konusu burada maalesef ki kitaplarla derslerle oluyor. Öteki türlü " ben gelmek gitmek " gibi konuşursunuz. Ukraynaca veya Rusça dilinin de zaman zarfları var. Veya iyi konuşursunuz ama yazamazsınız gibi. Tek başınıza çok çalışmanız gerekir. Kiril alfabesini okumak, yazılan eserleri anlamak zaman alıyor.
Ben ciddi yaşamayacağım sadece alışveriş yapacak, gece eğlenecek kadar öğrensem bana yeter diyorsanız orası ayrı. Onu öğrenirsiniz
Ek olarak böyle ciddi düşünceleri olan arkadaşlar unutmasın ki Ukrayna'nın İstanbul'da olduğu gibi heryeri aynı değil. Kyiv içerisinde fakir gözüken güvenlik sorunu yaşayabileceğiniz sokaklar var, bunun dışında normal güzel sokaklar da var. Sokaktan sokağa bile yaşam tarzınız bu kadar çok değişecekken Ukraynaya gelmek gibi bir fikir yürüttüğünüzde nereye nasıl geleceğinizi, geleceğiniz çevrede nasıl insanların yaşadığını internetten öğrenmelisiniz, gerekirse sokak bile biliyorsanız Street View üzerinden taşınacağınız yeri önden görebilirsiniz.
Ben Kyiv'e Şubat ayından beri geliyorum ve 10 Eylül'de birdaha dönmemek üzere yerleştim. Daha önce geldiğimde bilmediğim metro istasyonlarında bile bazen bilerek inerek etrafın insanların nasıl olduğuna baktım. Bilerek kayboldum, bilmediğim sokaklara girdim insanlara adres sorup nasıl karşılayacaklarınız, Ukrayna'da kaybolunca ne olacağını merak ettim.
Benim Kyiv ile ilgili düşüncelerim pozitif, Türkiye'den daha içi dolu ve rahat bir yaşam içerisindeyim. Fakat plansız programsız buraya öğrenmeden gelseydim zannetmiyorum ki böylesi olmayacaktı.
Bu sebeple tüm arkadaşlarımızın akıllı hareket etmesinde fayda var. Bunlar benim kişisel tavsiyelerim, kesin kanaat getirmekten hoşlanmıyorum. Sevgiler.
Edit : ( sansürlenmiştir )'da da benzer mesajlar almıştım. Şirket kurulumu, öğrenci olarak gelmek, danışmanlık vb. vb. tarzı işlemler yapmıyorum. Kendi telefon numaramı verip insanlara yardımcı da olmuyorum. Lütfen bunları talep etmeyin, anlayışınıza teşekkür ederim.