SEO Çalışması Öncesi: SEO Maliyetleri

reslio

Yeni Üye
Katılım
4 Eyl 2020
Mesajlar
6
Beğeniler
0
SEO Çalışması Öncesi: SEO Maliyetleri




Herkesin internet sitesinin SEO’ya ihtiyacı var. Arama motoru optimizasyonu, marka bilincini arttırmak, hedefli trafik oluşturmak ve kuruluşunuzun Google, Yahoo, Bing ve diğer arama motorlarının arama sonuçlarında, pek çok işletme tarafından aranan performanslarını arttırmak için yararlanılan, yaygın olarak kullanılan bir çevrimiçi pazarlama stratejisidir. İyi bir SEO’nun yararları açık olmasına rağmen, bir SEO stratejisini gerçekleştirmenin maliyeti, şirketin hedeflerine ve uygulanan stratejinin türüne bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Bütçeniz ne olursa olsun, SEO tanıtımına ilişkin maliyetler işletmeniz için bir yatırım olarak görülmeli ve herhangi bir yatırımla mümkün olan en iyi yatırım getirisini elde etmekle ilgilenmelisiniz.

Maliyeti Hesaplama

SEO yatırımlarınız için harcayacağınız uygun bir bütçeyi belirlemenize yardımcı olacak hedeflerinizle gerçekçi olmaya odaklanmanız gerekir. Örneğin, hedefiniz satışları yüzde 15 artırmaksa, bu sonuç için ne kadar ödemek istediğinizi ve bunun gelecekteki bütçeleme ve pazarlama seçeneklerinizi nasıl etkileyeceğini tahmin edin. Genel olarak, hedef ne kadar yüksek olursa, başarması o kadar pahalı olur. İşletmenizin SEO ve pazarlama hedeflerini belirledikten sonra, ihtiyaçlarınızı karşılamak için daha iyi donanımlı olmalısınız. SEO için alışveriş yaparken, herhangi bir karar vermeden önce tüm seçeneklerinizi ve bu seçeneklerin her biriyle ilişkili maliyetleri göz önünde bulundurmanız en iyisidir.

En İyi SEO Firmaları

Yalnızca SEO odaklı firmalar, genellikle her gün farklı endüstrilerde en son SEO tekniklerini sürekli olarak kullanma ve uygulama eğiliminde olduklarından en fazla deneyime sahiptir. Bazı büyük firmalar birçok alanda uzman olan ve bu sayede SEO zorluklarınızı çözebileceklerinden emin olmak için büyük elemanlar istihdam etmektedir. Buna ek olarak, SEO firmaları sık sık, aylık sözleşmeler, proje bazlı sözleşmeler ve saatlik danışmalar gibi şirketinizin gereksinimlerini karşılamak için çeşitli hizmetler ve fiyatlandırma seçenekleri sunar. Çok teknik, kişiselleştirilmiş, proje bazlı veya devam eden SEO’ya özgü ihtiyaçları ele alıyorsanız, SEO firmaları daha iyi olabilir.

Doğru SEO Firması

Doğru SEO çalışmasını seçmek, sonuçları yönlendirmek için doğru servis ortağıyla eşleşmenizi sağlamak için dikkatli bir araştırma gerektirir. SEO uzmanı, acentası veya danışmanı ne kadar yüksek olursa olsun, günlük garantili sonuçlar hakkında hiçbir garanti vermemelidir. İyi SEO, kampanyanızı olumlu yönde etkilemeye başlamak için altı ay sürebilir. Seçtiğiniz SEO sağlayıcısı , belirli bir zaman çizelgesi içinde hedeflerinize nasıl ulaşmayı planladıkları hakkında onlarla konuşurken ayrıntıları açıklamalıdır. Daha karmaşık kampanyalar için, önemli getiriler görmeye başlamanın 12 aya kadar daha yakın olacağını da aklınızda bulundurun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst