Makale Ücretlerinde Güncelleme

Murat

Üye
Katılım
9 Mar 2021
Mesajlar
69
Beğeniler
10
Son aylarda ekonomideki olumsuz gelişmeler karşısında spin yapmadan, kopya çekmeden çalışan makale yazarlarının aldıkları rakamlarla artık geçinmeleri imkansız hale geldi. bir makale yazarının işin kolayına kaçmadan yazabileceği kelime sayısı belli. Önceki rakamlardan yazmaya devam edersek, çok komik rakamlar kazanmaya devam ederek geçinmek için kazanmayacağımız bir savaş vermiş olacağız. O yüzden ben 100 kelime ücretini kendi adıma 3,00 lira olarak belirliyorum. Diğer arkadaşlardan da artık 1,00 lira 1,50 gibi komik rakamlarla makale yazmaya devam ederek piyasayı öldürmemelerini rica ediyorum.
 

hibrahim

ESC Editör
Platin Üye
Katılım
11 Tem 2018
Mesajlar
126
Beğeniler
6
Son 3 yıldır 100 kelimesi 2 TL'den yazıyordum. Asgari ücretin artışı, enflasyon derken bu kazanç bile yetmemeye başladı. Senin de dediğin gibi kolaya kaçmadan bir makale yazarının günlük yazabileceği limit bellidir. 2 lira aşağısı ancak vaktini çöpe atmak olur. Ara vermiştim, geri döndüğümde paraya ihtiyacım var diye 2 TL'den iş aldım. O bitince diğer işi 3 TL'den aldım. Artık aşağısına yazmaya benim de hiç niyetim yok.

Şu an bile 2 TL'ye fazla diyenler oluyor. Oturup yazsınlar bakalım, günde kaç kelimelik içerik üretebiliyorlar. Hadi ürettiler, satışını yaptılar diyelim, ay sonuna baktıklarında kazandıkları para yetiyor mu? İllaki hala 1 liradan yazarım diyenler olacaktır. Eğer o arkadaşlar aldıkları paradan memnunsa, içeriği kullanan arkadaşlar da fayda sağlıyorsa zaten bize laf düşmez. Fakat bana veya benim gibi düşünen yazar arkadaşlara da gidip "Ya siz de bizi yolmaya çalışıyorsunuz!" gibi saçma söylemlerle gelmeyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst